Forest Finn DNA

  • 1399 members

About us

The project was started on July 6th 2009.

I dag (27/1 2011) ble y-DNA-test nummer sju bestilt for prosjekt Porkka. En test er fra Finland (ikke ferdig analysert) og fem av de andre er fra folk med mannslinje til Porkkamenn på svensk og norsk Finnskog. De to første resultatene viser identiske 37-markørerstester. En mulig kobling til Rattsjöberg kan foreløpig avvises, men her må vi ha en testperson til. Vi tester vi mulige koblinger til Soikkainen i den sjuende testen. 

Nylig (16/9 2012) kom testresultater som bekrefter y-kromosomet til Erik Pålsson Suhoinen (c. 1640), Steffen Steffensen Mullikka (c. 1630), Staffan Pentikäinen (-1667) og Sigfrid Andersson (c. 1663-1707). Mullikka har dessuten treff i Finland på en etterkommer etter Antti Mullikka som kan være farfars far til Steffen S. Mullikka over.


Se videolenker under som gir god opplæring om DNA i slektsforskning m.m.

Her kan du se og høre et godt foredrag om DNA i slektsforskning av Peter Sjölund holdt på Upsala Universitet nylig. Peter er primus motor i det svenske DNA-prosjektet og har selv skogfinske aner.

http://media.medfarm.uu.se/play/kanal/45/video/3039

Hvis du vil lære mer om DNA brukt til utforskning av menneskets historie, kan du se og høre professor Ulf Gyllenstens foredrag om molykelær genetikk. Foredraget ble holdt rett etter Peter Sjölunds foredrag over.

http://media.medfarm.uu.se/play/video/3040


Til slutt ble det holdt en diskusjon rundt DNA i slektsforskning og generelt. 

http://media.medfarm.uu.se/play/video/3041