Nevalainen

  • 64 members

About us

DNA-testin näytteenantopakkauksen tilauslomake, jolla samalla liityt Nevalaisten DNA-projektin jäseneksi:

DNA-testin tilauslomake

Suositukset: isälinjassa Y-DNA 12 markkeria (vain miehen antamasta näytteestä) tai serkkutesti Family Finder (miehen tai naisen antamasta näytteestä). Yhdellä henkilöllä on vain yksi kit-numero ja lisätilauksia voi myöhemmin tehdä samalle kitille. Jos haluat mahdollisimman tarkan sijainnin suoran isälinjan haplopuussa, suositus on valita suoraan Big Y mieluummin kuin vajaasti kartoittava SNP-paketti tai yksittäinen SNP.

Tarkempia tilausohjeita on koko Suomen DNA-projektissa, johon kannattaa samalla myös liittyä:

https://www.familytreedna.com/groups/finland/about/background


Nevalaisten miespolvet on saatu jo tarkennettua hyvin syvälle haplopuuhun kummassakin pääryhmässämme. Projektimme tavoitteena on edelleen jatkaa sen selvittämistä koska ensimmäiset Nevalaisten nimenkantajat ovat suurinpiirtein eläneet ja koska sukunimi on otettu alunperin käyttöön. Samalla vertaamme tuloksia kirjallisten lähteiden kanssa jo tiedossa olevaan sukuhaarojen kehitykseen.

Voit myös tehdä lahjoituksen Nevalaisten DNA-projektille.

Kerätyt varat tullaan käyttämään tähän mennessä tutkimattomien sukuhaarojen tutkimiseen ja vertailuun yhteisessä sukupuussamme. Vertailukohtana on silloin Pekka Nevalaisen (1590-1652) perimä, joka on käytännössä saatu jo kolmella Big Y tuloksella vahvistettua.

Nevalaisten sukuseura ry


DNA surname project for all Nevalainen family members worldwide. So far our results indicate deep down haplogroups I-Y55803 (vast majority) and N-Z35252 (minority). We are now trying to identify the most recent common ancestor for all Nevalainen's. Different family branches and surname variations are also researched. If you are interested in testing yourself, either the 12 marker basic test or Big Y-500 tests are suggested, but naturally all other test results are always welcome to our project, too.

Place an order for the DNA test

Make a donation to Nevalainen DNA project

Gathered funds will be used to research the so far unknown family branches in the Nevalainen family tree.