The FTDNA Holiday Sale is Back!!! Visit our Products page for discounted sale prices, then log into your account to view your Mystery Reward Coupon - our gift to you!

Finland DNA

Suomi DNA
  • 5756 members

About us

1. Yleistä / General

Suomi DNA-projekti (Finland DNA-projekti) auttaa suomalaisia, Suomessa asuvia sekä niitä, joilla on suomalaisia esivanhempia
- löytämään DNA-sukulaisia,
- löytämään yhteisiä esivanhempia sekä
- saamaan tietoa esivanhempien alkuperästä


Projektissa vertaillaan Y-DNA-, mitkondrioDNA- ja autosomaali-DNA-tuloksia eli selvitetään isälinjoja, äitilinjoja ja kaikkia sukulinjoja. Huomaathan, että Y-DNA-testin voi tehdä vain miespuolisen henkilön antamasta näytteestä. Älä siis tilaa Y-DNA-testiä naiselle, naisen näytteestä ei saa suoran isälinjan DNA-vertailua, koska naisilla ei ole Y-kromosomia. Ennen ensimmäisen tilauksen tekemistä kannattaa miettiä, mitkä ovat omat kiinnostuksen kohteet. Apua testien valinnassa voit kysyä marja.pirttivaara(@)gmail.com tai Suomi DNA projektiin liittyvässä suljetussa Finland DNA Facebook-ryhmässä.

Suomi DNA-vertailuprojekti on perustettu 2006 lopulla, ja siinä on yli 5500 jäsentä (9/2015). DNA-tuloksia verrataan maailmanlaajuisesti satoihin tuhansiin DNA-analyysituloksiin. Finland DNA projektin tilauslomakkeella tilattaessa hinnat ovat samat sekä joidenkin testien ja jatkotestien osalta alhaisemmat kuin Family Tree DNA:n yleiset hinnat. Lisäksi on välillä saatavilla Suomi DNA projektin oma alennuskoodi.  Olemme pystyneet neuvottelemaan alennuksia, sillä FTDNA Suomi DNA projekti on poikkeuksellisen iso ja aktiivinen sekä projekti & administraattorit toimivat hyvässä yhteistyössä FTDNAn kanssa. 

Uuden testipakkauksen tilauslomake: http://www.familytreedna.com/group-join.aspx?&group=Finland&vGroup=Finland

Testi maksetaan yleensä luottokortilla. Huomaa maksaessasi: luottokortin pitkään numerosarjaan ei saa lyödä tyhjiä välilyöntejä, voimassaoloaika on merkittävä oikeaksi ja annettava 3 tarkistusnumeroa kortin kääntöpuolelta. Mahdollinen alennuskoodi pitää antaa ennen maksamista, jälkikäteen sitä ei pysty hyödyntämään. Onnistunut tilaus päättyy Thank you -kiitokseen. Pulmatilanteessa ota yhteys adminstraattoriin koskinen.lauri(@)gmail.com tai Marja Pirttivaaraan. 

Jos maksaja ja testattava ovat eri henkilö ja testipakkaus tulee sukulaiselle tms maksajan kotiosoitteeseen, osoitetietoihin on kirjoitettava c/o ja maksajan nimi. Ensimmäiseksi sähköpostiosoitteeksi tulee maksajan sähköpostiosoite, toisena osoitteena voi olla testattavan sähköpostiosoite. Myöhemmin postiosoitteita voidaan muuttaa. Ilmoituksia DNA-tuloksista ja matcheista tulee vain yhteen sähköpostiosoitteeseen.

Finland DNA projektin jäsenyydestä on hyötyä. Voit saada projektialennuksia sekä apua testinvalinnassa, analyysissa ja pulmatilanteissa Marjalta ja Laurilta, jotka tekevät vapaaehtoistyötä. Kumpikaan ei saa vapaaehtoistyöstään palkkaa tai palkkiota Family Tree DNAsta tai muualta.

Jokainen testattu voi kuulua yhteen tai useampaan FTDNA projektiin.

Uutiset: kts Project News sivut.

-----------------------------------

The Finland DNA Project seeks to help Finns and others who have or might have Finnish ancestors to
- find DNA-matches that may lead to confirmations and discoveries of shared ancestors and
- learn more about their deep ancestral origins.

The Finland DNA Project compiles and studies mtDNA, Y-DNA and Family Finder test results. Both men and women may participate, also with just a Family Finder test. All surnames are welcomed. Please check our website for helpful links, news and announcements. The Finland DNA Project was founded by Lauri Koskinen (Finland) and the first participant joined in December 2006.

Please join the project before making the order so that you can get the project prices and utilize possible discount code. http://www.familytreedna.com/group-join.aspx?&group=Finland&vGroup=Finland

NOTE: There is also the closed Facebook group Finland DNA / Suomi DNA where you can discuss about tests and test results and meet your DNA relatives. You can also ask marja.pirttivaara(@)gmail.com
about the tests and analyses and what might be best for your own personal needs.

News: separate Project News pages


1.1 Uuden tilauksen teko / How to make a new order

Uuden testipakkauksen tilauslomake löytyy täältä, testiluettelon ja hintojen kera: Tilauslomake

----------------------------------

The order sheet of a new test kit from here: Ordersheet

1.2 Kieliasiaa / About languages

Projektin kielet ovat suomi, englanti ja ruotsi. Näillä sivuilla on tietoa suomeksi ja englanniksi, kieliversiot eivät ole sisällöltään aivan samoja. Sivun lopusta löydät yksityiskohtaiset suomenkieliset ohjeet projektiin liittymisestä ja testien tilaamisesta. Englantia osaavien kannattaa liittyä suoraan 
tästä linkistä.

The project languages are Finnish, English and Swedish. These pages contain both Finnish and English texts, the texts are not exactly the same. For example, att the end of the page you can find detailed instructions in Finnish how to join the Project and make a test order. In English: click here to join & order and follow FTDNA's English instructions.

3. Jäsentilastoja / Membership statistics

12th September 2015:


Total___________________________5505

Isälinja, paternal line:
Y-DNA 111 markers..............................
649
Y-DNA 67 markers..............................2726
Y-DNA 12 markers..............................3689
Distinct Y-DNA Confirmed Haplogroups....
165

Äitilinja, maternal line:
mtDNA Full...........................
1768
mtDNA.................................2811
Distinct mtDNA Haplogroups.....402

DNA-serkut (autosomaali), DNA cousins (autosomal)
Family Finder.........................
2144

Geno 2.0 Transfers..................147
BIG Y.....................................258


4. Projektin jäsenyhteisö / Project community

Projektin jäsenten yhteydenpitoa varten on perustettu Suomi DNA / Finland DNA Facebook-ryhmä (suljettu ryhmä). Tervetuloa mukaan.
We have a Facebook group
Suomi DNA / Finland DNA group (closed group) for the project members. Please join.

5. Tilaussuositus / Order recommendation

Suora isälinja: Y-DNA 67, (Y-DNA:n voi testata vain miehen antamasta näytteestä) - just for men
Suora äitilinja:
mtDNA Full Sequence (sekä miehen että naisen antamasta näytteestä) - for both men and women
Autosomaali-DNA etäserkut: 
Family Finder (sekä miehen että naisen antamasta näytteestä) - for both men and women

Kattava Genomi, Comprehensive Genome (Y-DNA 67+ mtDNA Full + Family Finder) (vain miehen antamasta näytteestä) - just for men. 

Miehet, joilla on Y-DNA testi, voivat tilata erikseen SNP-testejä (snippitestejä), joilla saa tarkennettua omaa haploryhmää. Suosituksia voi saada liittymällä Y-DNA-projekteihin sekä perehtymällä ISOGGin haplopuuhun (
http://www.isogg.org/tree/) ja YFull kokeelliseen haplopuuhun (bhttp://www.yfull.com/tree/). N1c1-miehille, joita suomalaisista on noin 60% on tullut oma N-SNP-paneeli, jonka avulla oma haplopuun haara saadaan määritettyä mukavasti. Lisätietoja haplopuusta ja snipeistä saatte Marjalta

6. Hyödyllistä tietoa  Internetissä / Internet sources 

7. Tieteellisiä artikkeleita / Scientific papers

8. Lähiprojekteja FTDNAssa / FTDNA projects close to the Finland DNA project


9. Yksityisyys / Privacy

Projektissa kunnioitetaan aina projektijäsenten yksityisyyttä. Suomi DNA projektin hallinnoijat noudattavat tarkasti Family Tree DNAn ja ISOGGin ohjeita projektihallinnoijille (Group Administrator Guidelines for Family Tree DNA Projects, ISOGG Project Administrator Guidelines) sekä Suomen Sukututkimusseuran Käytännesääntöjä 2013.


Tutustuthan myös tarkasti Family Tree DNAn käyttöehtoihin, ryhmistä kertoviin tietosivuihin (Family Tree DNA Privacy Policy and Terms of Service ja Learning Center DNA Group Projects) sekä asuinmaasi mahdollisiin sukututkimuksen käytännesääntöihin.

The privacy of project members is respected at all times. The Finland DNA administrators strictly adhere to the
Group Administrator Guidelines for Family Tree DNA Projects, the ISOGG Project Administrator Guidelines and the Code of Conduct 2013 of the the Genealogical Society of Finland (Käytännesäännöt 2013).  10. Ohjeita suomeksi tilauksen tekemisestä ja Suomi DNA -projektiin liittymisestä

Muistathan, että  
- vain miehet voivat tilata Y-DNA-näytteen
- naiset ja miehet voivat tilata mtDNA-testin ja Family Finder-testin.


Yhden henkilön eri testit kootaan saman kit-numeron alle Poikkeuksena on siirto esim 23andMe:stä, jos on jo Family Finder tehtynä siinä tapauksessa tulee toinen kitin numero.

See also the Family Tree DNA Privacy Policy and Terms of Service, the Learning Center pages on DNA Group Projects and possible Code of conduct guidelines for genealogists in your own country of residence.

10.1. Projektiin liittyminen tilauksen yhteydessä


Käytä selaimena mieluummin Firefoxia tms, ei Exploreria. Jos haluat poistaa jotakin tilauskestasi tai lopettaa tilauskenteon kesken, se onnistuu projektin tilaussivun oikean yläkulman ostoskärryn tyhjentämisellä, klikkaamalla kruksia, jolloin saa poistettua valittuja tuotteita yksi kerrallaan.  

Uudet asiakkaat:
Tilaa DNA-testauspakkaus ja liity samalla Suomi DNA-projektiin linkistä: http://www.familytreedna.com/group-join-request.aspx?group=Finland&vGroup=finland 
Kun tilaat testin tämän projektilinkin kautta, saat mahdollisesti alennushinnan eli alemman hinnan kuin pääsivun kautta. Alennuskoodit pitää syöttää erikseen

Testihenkilön, tilaajan ja maksajan ei tarvitse olla sama henkilö. Voit tilata testin lahjaksi ja voit valita osoitteen, johon testikirje llähetetään. Jos itselläsi ei ole luottokorttia, joku muu, vaikkapa puolisosi tai lapsesi, voi maksaa yksittäisen tilauksen omalla luottokortillaan (ja hänelle voi sitten maksaa käteisellä).


Lisätilaukset:
 Kirjaudu omalle testaustulossivullesi sähköpostitse saamillasi kit-numerolla ja salasanalla. Liity Suomi DNA -projektiin yläpalkin kohdasta Projects: Join, Dual Geographical Projects, F-alkuisista Finland DNA. Oranssinruskean Join-napin löydät etusivun oikeasta alalaidasta. Projektin hallinnoijat pysyvät auttamaan sinua ongelmatilanteissa.

Family Tree DNA lisätestit voit tilata ollessasi kirjautuneena Order an Upgrade -kohdasta. Saman henkilön kaikki tilaukset tulevat samalle kit-numerolle. National Geographicin Geno 2.0 testi pitää tilata erikseen Geno 2.0 sivuilta. Tulokset voidaan siirtää family Tree DNAhan, ohjeet löytyvät: http://www.familytreedna.com/faq/answers.aspx?id=3#326

Tilauksen maksaminen

Tilauksen hinta on tilattujen testien hinta plus postimaksu (noin 10 dollaria).

Teet tilauksen helpoimmin luottokortilla (Visa tai vastaava), jolloin et maksa erillistä pankkipalvelumaksua, joka on iso. Kirjoita luottokorttimaksun maksukaavakkeen Zip-kenttään osoitteeseesi kuuluva suomalainen postinumero. Anna luottokortin takapuolella oleva 3-numeroinen varmistusnumero eli CSV-koodi kenttään CSV. Huomaa, että kortin voimassaoloaika on oltava oikein. Luottokortin pitkä numerosarja pitää kirjoittaa ilman välilyöntejä, muuten maksu ei mene läpi. Kirjoita alennuskoodi
(joita voi olla esimerkiksi sukutapahtumien aikana käytössä) Coupon -kohtaan ja paina Apply. Tällöin allennus aktivoituu ja testin hinta muuttuu. Tee tämä ennen maksamista, jälkikäteen et pysty hyödyntämään koodia.

Tilauksesi on mennyt maksuineen läpi, kun näet sivulla kiitosviestin. Tilauksesta saat vahvistusviestin sähköpostiosoitteeseesi. Jos et saa vahvistusviestiä, tilauksesi ei ole mennyt perille. Yksi syy voi olla virheellinen sähköpostiosoite, siinä tapauksessa ota yhteyttä Family Tree DNAn helpdeskiin.

Jos keskeytät tilauksen tai haluat poistaa jotakin "ostoskärryistä", se tapahtuu helpoimmin projektin tilaussivun oikeasta ylälaidasta


Jos sinulla ei ole luottokorttia käytettävissäsi, pyydä maksuohjeet ja tilinumero kotipankin ulkomaanmaksun suorittamiseksi osoitteesta koskinen.lauri@gmail.com. Pankkikorttimaksusta on ehdottomasti ilmoitettava itse erikseen sähköpostilla Family Tree DNAn helpdeskiin, jotta maksu saadaan kohdentuu oikealle kitille. 

Postitusasiaa

Jos tilaat DNA-testin henkilölle, joka ei asu kotiosoitteessasi, mutta haluat näytteenantopakkauksen tulevan omaan kotiosoitteeseesi, kirjoita testattavaksi (person being tested) asianomaisen testattavan nimi, mutta osoitekentän ensimmäiselle riville C/O oma nimesi ja oma osoitteesi. Testattavan nimen voi tosin korjata oikeaksi myöhemmin.

Testattavan henkilön on syytä allekirjoittaa testikirjekuoressa oleva paperi, jossa annetaan lupa tulosten vertailuun, ja laitta allekirjoitettu suostumus mukaan testikirjekuoreen. Suostumuksen voi myös antaa jälkikäteen kirjautuneena omalla sivulla. Ilman suostumusta testattava henkilö saa pelkät pelkät DNA-laboratorioarvot ilman tietoa mahdollisista sukulaisuusosumista ja heidän sähköpostiosoitteistaan (matches).

Laita muistiin kirjekuoren sisältä löytyvä kit-numero sekä sähköpostitse saamasi salasana. Anna ne molemmat myös testattavalle. Lähetä vastauskirjekuori Houstoniin USAhan kirjeenä, muistathan maksaa postimaksun.


Tulostiedoista

HUOM: Kun saat FTDNAsta viestin, jossa on kit-numero ja salasana, säilytä se viesti. Jos testattava on eri kuin maksaja ja hallinnoija, annathan kitin numeron ja salasanan myös testatulle henkilölle itselleen.

Voit määritellä kaksi sähköpostiosoitetta (esimerkkinä testin maksaja ja testattavan sukulaisen), joihin haluat ilmoitukset testaustuloksista ja sukulaisuusosumista.

Laita omat sivusi kuntoon ennen testitulosten saapumista. Voit määritellä itse kontaktinimesi ja yhteyssähköpostiosoitteesi, jotka näkyvät sukulaisuusosumillesi (matches). Kirjaa vanhin tunnettu isä-isälinjainen esi-isäsi (paternal ancestor) sekä äiti-äitilinjainen esiäitisi (maternal ancestor), paikkakuntineen, se helpottaa vertailuja. Matcheja tule jatkuvasti lisää, joten tuloksia kannattaa katsoa aina silloin tällöin. Voit syöttää myös sukupuusi, muistathan kuitenkin Suomen sukututkimusseuran Käytännesääntöjen 100 vuoden rajan Käytännesäännöt löytyvät: http://www.genealogia.fi/kaytannesaannot

Tilauksenteon sanastoa

Order now - Tilaa nyt.
Price - Hinta
Your shopping cart - "Ostoskärrysi"
Add additional product - Lisää tuote
Please add a product to your shopping cart - Lisää tuote ostoskärryyn
Is Kit #1 for an existing customer? - Onko ensimmäisen tilauksen henkilöllä jo olemassa kit?
Add another kit - Lisää toinen kit.
Summary - Yhteenveto
Subtotal - Välisumma
Total - Kokonaissumma

Proceed to checkout - "Siirry kassalle." Muuttuu vihreäksi, kun on valittu testi ja täytetty nimi & valittu sukupuoli

Please select a gender to proceed - Valitse sukupuoli ennen jatkamista
Select this tester's gender - Valitse tämän testattavan sukupuoli
Male - Miespuolinen
Female - Naispuolinen
Males only - Vain miehille
Edit - Muokkaa

Do you have a coupon - Onko sinulla alennuskuponki?

Billing address - Laskutusosoite, eli maksajan oma osoite, joka on luottokortissa
Email addresses - sähköpostiosoitteet, väliin tulee pilkku, jos laittaa useamman osoitteen, esim. sekä maksajan että testattavan

Tester's name  - Testattavan nimi
Billing address is same as shipping address. - Laskutusosoite on sama kuin postitusosoite. (Tätä kohta aklikkaamalla saa testatun osoitetiedot siirtymään kmaksajan osoitetiedoiksi)

First name - Etunimi
Last name / surname - sukunimi
Address - osoite
Street address - katuosoite - Lauta tähän C/O maksajan nimi, jos testikirje lähetetään maksajan osoitteeseen
City - kaupunki tai kunta
Zip code - postinumero (muista laittaa maakoodi FI eteen)
Country - Maa (Finland)

Payment method - Maksutapa
Name on Card - Nimi luottokortissa (pitää olla täsmälleen sama kuin kortissa)
Debit/Credit Card number - Pankki- tai luottokortin numero
Expires - Raukeaa, eli viimeinen voimassaoloajankohta (kuukausi / vuosi)
CVC - Kortin tarkistuskoodi, yleensä kolminumeroinen
Accept terms & complete order. - Hyväksy ehdot ja tee tilaus.
By clicking Accept I agree & understand the Terms of Service and Purchase Policy. - Klikkaamalla osoitan hyväksyväni ja ymmärtäväni palveluehdot ja ostokäytännön.
Checkout - Uloskirjatuminen / Lopettaminen
You'll need Skype CreditFree via Skype
You'll need Skype CreditFree via Skype