Karjala DNA

  • 2154 members

About us


Tärkeää: Varhaisimpien tunnettujen esivanhempien (Earliest Known Ancestors) tiedot, ASUINPAIKKA 


Karjala DNA-projekti on maantieteellinen DNA-projekti. Se on tarkoitettu niille, joiden isä- ja/tai äitilinja johtaa luovutettuun Karjalaan, kokonaan tai osittain luovutettuun pitäjään.
Siksi niin administraattoreille kuin jäsenillekin on oleellista, että jäsenen esivanhempitiedoissa näkyy myös asuinpaikka.  Jäsenet haluavat tietää, missä samaan haplohaaraan kuuluvien esivanhemmat ovat asuneet.  Administraattorit taas eivät osaa ryhmitellä jäseniä oikeisiin ryhmiin ilman esivanhempitietoa eivätkä tehdä yhteenvetoja.  

Tiedostathan, että omat osumasi näkevät tiedot esivanhemmistasi osumalistoillaan vain, jos sinä olet ne tallentanut. Tyhjät ja puutteelliset kohdat ao. sarakkeessa sinun omilla osumalistoillasi johtuvat siitä, että osumasi eivät ole tietoja tallentaneet. 

Oleellisinta tietysti on, että tiedot varhaisimmasta tunnetusta esivanhemmasta on täytetty vähintään sen linjan osalta, josta DNA-testi on tehty (YDNA/Paternal, mtDNA/Maternal).   

HUOM!
 Esivanhemman asuinpaikka tulee näkyviin tulosteille vain, kun sen tallentaa nimitiedon yhteyteen, samaan kenttään. Se ei tule listatulosteille karttatiedoista (Ancestor Location). 

Esim. Esko Kurri, 1660-1726, Kurkijoki (FIN->1944). Huom: Tietokenttä on lyhyt. Jotta oleellinen tieto mahtuisi tulosteille, älä ole liian täydellinen. Älä kirjoita esim, että Esko Martinpoika Kurri, s. 12.12.1660 ja k. 9.19.1726, Kurkijoki... 

Maamerkintä (esim. FIN->1944) saattaa olla esim. ulkomaisille osumillesi tarpeellinen. He eivät välttämättä tunne Suomen historiaa ja nuppineulasi karttatulosteilla jököttää Venäjällä.  

Oletko jo jäsen? Tarkistasitko, että Earliest Known Ancestors -tiedot on täytetty (ei kaikilla ole). Esivanhemman nimi, elinajankohta ja asuinpaikka.  Ancestor Location -kohdan täyttäminen tuo esivanhemasi nuppineulan karttatulosteille - oleellista sekin. 

Ota kaikin mokomin yhteyttä administraattoriin, jos tässä on ongelmia!  Teemme tämän mielellämme puolestasi, kunhan kerrot tarvittavat tiedot varhaisimmista tunnetuista esivanhemmistasi.  

YKSITYISKOHTAINEN OHJE varhaisimpien tunnettujen esivanhempien tietojen täyttämisestä on  Facebookin Karjala DNA -keskustelusivustolla, sen Tiedostot-kansiossa.  


____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ajantasaista tilasto- ym. tietoa Karjala DNA -projektista on samassa paikassa.