Viitasaari (Savo-Tawastian) DNA project - Goals

Ohjeet tilauksen tekemisestä ja Viitasaari DNA -projektiin liittymisestä
Ohje alkuperäisessä sijainnissaan osoitteessa: http://www.familytreedna.com/public/finland/default.aspx

Muistathan, että  
- vain miehet voivat tilata Y-DNA-näytteen
- naiset ja miehet voivat tilata mtDNA-testin ja Family Finder-testin. 

Tarkistathan, että olet merkinnyt testattavan sukupuolen (male = mies, female = nainen) tilausta tehdessäsi. Projektiin liittyminen

Uudet asiakkaat: tilaa suomenkielisillä ohjeilla varustettu DNA-testauspakkaus ja liity samalla Viitasaari DNA-projektiin linkistä: http://www.familytreedna.com/group-join.aspx?Group=Viitasaaridna-proj


HUOM: testihenkilön, tilaajan ja maksajan ei tarvitse olla sama henkilö. Voit tilata testin lahjaksi. 

Jos itselläsi ei ole luottokorttia, joku muu, vaikkapa puolisosi tai lapsesi, voi maksaa yksittäisen tilauksen omalla luottokortillaan (ja hänelle voi sitten maksaa käteisellä). 


Testin tilanneet: kirjaudu omalle testaustulossivullesi sähköpostitse saamillasi kit-numerolla ja salasanalla. Liity Suomi DNA -projektiin yläpalkin kohdasta Projects: Join, Dual Geographical Projects, F-alkuisista Finland DNA. Oranssinruskean Join-napin löydät etusivun oikeasta alalaidasta. Projektin hallinnoijat pysyvät auttamaan sinua ongelmatilanteissa.


Lisätilaukset ja Geno 2.0

Family Tree DNA lisätestit voit tilata Order an Upgrade -kohdasta. 

National Geographicin Geno 2.0 testi pitää tilata erikseen 
Geno 2.0 sivuilta. Tulokset voidaan siirtää family Tree DNAhan, ohjeet löytyvät: http://www.familytreedna.com/faq/answers.aspx?id=3#326

Tilauksen maksaminen

Teet tilauksen helpoimmin luottokortilla (Visa tai vastaava), jolloin et maksa erillistä pankkipalvelumaksua. Kirjoita luottokorttimaksun maksukaavakkeen Zip-kenttään  osoitteeseesi kuuluva suomalainen postinumero. Anna luottokortin takapuolella oleva 3-numeroinen varmistusnumero eli CSV-koodi kenttään CSV. Huomaa, että kortin voimassaoloaika on oltava oikein. 

Kirjoita 
alennuskoodi (joita voi olla esimerkiksi sukutapahtumien aikana käytössä) Coupon -kohtaan ja paina Apply. Tällöin allennus aktivoituu ja testin hinta muuttuu. Tee tämä ennen maksamista, jälkikäteen et pysty hyödyntämään koodia.

Tilauksesi on mennyt maksuineen läpi, kun näet sivulla kiitosviestin. Onnistuneesta tilauksesta saat kiitosviestin sähköpostiosoitteeseesi. Jos et ole sitä saanut, tilauksesi ei ole mennyt perille. Tässä tapauksessa aloita tilauksen tekeminen alusta uudelleen.

Jos sinulla ei ole luottokorttia käytettävissäsi, pyydä maksuohjeet ja tilinumero kotipankin ulkomaanmaksun suorittamiseksi osoitteesta 
koskinen.lauri@gmail.com 


Postitusasiaa

Jos tilaat DNA-testin henkilölle, joka ei asu kotiosoitteessasi, mutta haluat näytteenantopakkauksen tulevan omaan kotiosoitteeseesi, kirjoita testattavaksi (person being tested) asianomaisen testattavan nimi, mutta osoitekentän ensimmäiselle riville C/O oma nimesi ja oma osoitteesi. Testattavan nimen voi tosin korjata oikeaksi myöhemmin.

Testattavan henkilön on syytä allekirjoittaa testikirjekuoressa oleva paperi, jossa annetaan lupa tulosten vertailun. Suostumuksen voi myös antaa jälkikäteen omalla sivulla. Ilman suostumusta testattava henkilö saa pelkät pelkät DNA-laboratorioarvot ilman tietoa mahdollisista sukulaisuusosumista ja heidän sähköpostiosoitteistaan (matches).

Laita muistiin kirjekuoren sisältä löytyvä kit-numero. Lähetä vastauskirjekuori Houstoniin USAhan kirjeenä, muistathan maksaa postimaksun.Tulostiedoista

HUOM: Kun saat FTDNAsta viestin, jossa on kit-numero ja salasana, säilytä se viesti.

Voit määritellä kaksi sähköpostiosoitetta (esimerkkinä testin maksaja ja testattavan sukulaisen), joihin haluat testaustulokset ja sukulaisuusosumat. Erittäin hyvä ilmainen jälkipalvelu on sähköpostiviestitys, jossa kehotetaan käymään omilla salasanan takaisilla testitulossivuilla.


Laita omat sivusi kuntoon ennen testitulosten saapumista. Voit määritellä itse kontaktinimesi ja yhteyssähköpostiosoitteesi, jotka näkyvät sukulaisuusosumillesi (matches). Kirjaa vanhin tunnettu isä-isälinjainen esi-isäsi (paternal ancestor) sekä äiti-äitilinjainen esiäitisi (maternal ancestor), se helpottaa vertailuja. 

Määrittele myös asetukset, miten tietosi näkyvät muille sekä projektin hallinnoijiille My Account - Results Display Settings. mtDNA-tietojen osalta suosittelemme Limited-oikeuksia, jolloin projektin hallinnoijat näkevät myös tarkemmat tiedot (ns. coding region tiedot). Yksityisyys ja tietoturva

Lue Family Tree DNAn yksityisyyden suojaus: Privacy Policy and Terms of Service Laboratoriot ovat AABB-akkreditoituja.