Mustosten suvut Suomesta

MUSTOSTEN GENEETTISTÄ SUKUTUTKIMUSTA
  • 53 members

About us

Kirjallisista lähteistä tehdyt sukuseuran myymät Mustosten sukutaulut on laadittu alun perin 1980-luvun lopulla. Niiden henkilötiedoista on löydetty puutteita ja virheitäkin. Nyt myynnissä olevia sukutauluja on tarkistettu ja täydennetty, ja useita sukuhaaroja on yhdistetty yhteisen kantaisän löydyttyä.

Muutamista sukuhaaroista on tehty haploryhmätuloksia antavia Y67-tason testejä. Kuusamon ja Kainuun testatuilla on BigY-700 -tason STR-tulokset. Heidän tuloksistaan on muodostanut myös uusia, SNP-tulostensa mukaisia päätehaploryhmän haaroja ns. Karjalan N-haplopuussa http://www.kolumbus.fi/geodun/YDNA/N-Z1941. Tätä kuvaa ei nykyisin enää päivitetä. Jatkossa kannattaa käyttää https://haplotree.info -sivustoa, joka päivittää puun rakennetietonsa suoraan FamilyTreeDNA.com -sivuston tietokannasta. Lisäksi haplotree.info -projektiin osallistuvien henkilöiden antamat tiedot yhdistetään sivuston omasta tietokannasta.

Haplotree.info -sivustolta on haplokohtaisesti muodostettu linkit sivustoille, joilta löytyy lisätietoja ko. haplosta. Esimerkiksi edellä mainittu Karjalan sukuhaarojen yhteisen haplopuun juuri on tässä: 
http://haplotree.info/n/?node=N-Z1941.

BigY-700 -tuloksia päivitetään uusien testattujen myötä. Siten SNP-tulosten mukainen sijainti haplopuussa voi vaihtua, kun testitietoja on käytettävissä enemmän.

Testattujen ja projektissa mukana olevien tuloksissa tapahtuvien muutosten ja uusien testattujen projektiin tulevien tulosten perusteella laaditaan ns. SUKULINJAKUVIA, jotka sijoitetaan
vain projektin jäsenille näkyvään "Photos" / "Valokuvat" alasivun kuvagalleriaan SUKULINJAKUVIA.

Tähän projektiin osallistuvien sukuhaarojen N-haplojen tuloksista on nähtävissä kaksi haaraa. Niiden arvioitu yhteinen mahdollinen lähin esi-isä, sukulinjakuvassa ylimpänä oleva "Group MRCA"-laatikko, on elänyt n. 2200−2500 vuotta sitten haplon N-Z1933 muodostumisen määrittelemänä.  Alla kolme linkkiä ko. Mustosten juurihaplolle:


https://www.familytreedna.com/public/y-dna-haplotree/N;name=N-Z1933
https://yfull.com/tree/N-Z1933/
https://haplotree.info/n/?node=Z1933